Cazan fonta Viadrus U22

Viadrus U22 Hercules

Cazanele din fonta cu functionare pe combustibil solid Viadrus U22 Hercules (tip C, modele cu functionare pe lemn si carbune, respectiv tip D, cu functionare pe lemne) sunt ideale pentru incalzirea locuintelor dar si a cladirilor comerciale de dimensiuni medii.
Cazanele au o durata lunga de viata, control facil si nu au cerinte speciale legate de tiraj.

Cazanele sunt formate din elemenți de fontă,  numărul acestora determinand puterea termică nominală a cazanului. Cazanul produce agent termic utilizat în instalații de încălzire cu circulație naturală sau forțată cu presiunea maximă de 4 bar. In procesul de producție cazanele sunt testate la presiunea de 8 bar.

Viadrus u22 c
Hercules U22C

Diferența între cazanul VIADRUS U22 D și cazanul VIADRUS U22 C constă în camera de ardere cu orificiul de alimentare cu combustibil mai mare, fapt ce face posibilă alimentarea și arderea de lemne cu lungime de până la 220 mm. Arderea de lemne de dimensiuni mai mari presupune un confort sporit prin faptul că se alimentează mai rar. Cenușa este și ea mai mică și se poate utiliza ca îngrășământ.

Schimbătorul de căldură al cazanului U 22 este din fontă cenușie conform ČSN 42 2415, ČSN 42 2420. Elemenții de fontă sunt cuplați între ei prin niple metalice și ca element de siguranță cu tije filetate. In interiorul elemenților de fontă prin unirea acestora se crează camera de ardere și spațiul de cenușă, spațiul de apă și o zonă de schimb de căldură convectivă. În partea din spate a cazanului se găsește racordul pentru coșul de fum, în partea de sus orificiul și flanșa pentru ieșirea agentului termic din cazan (TUR), in partea inferioară flanșa pentru returul agentului termic prevăzută cu un racord pentru robinetul de golire. În partea din față este situată ușa camerei de ardere (de încărcare cu combustibil) și ușa cenușarului. Cazanul este izolat termic pentru reducerea pierderilor de căldură în exterior. Mantalele de oțel sunt vopsite cu vopsea rezistentă la căldură.

Elemente de reglaj și siguranță ale cazanului Viadrus U22

În racordul de coș al cazanului există o clapetă de reglaj a descărcării gazelor arse în coș, ce se va acționa cu ajutorul unui sistem de pârghii manevrate prin mânerul situat în partea frontală stânga superior.

Clapeta de acces aer primar de ardere situată pe ușa cenușarului este acționată prin intermediul regulatorului de tiraj montat în partea superioară a cazanului.

Aerul secundar va fi admis în cazan prin rozeta de acces de pe ușa de încărcare. Manevrarea rozetei se va efectua cu ajutorul accesoriului furnizat cu cazanul deoarece temperatura ușii poate fi foarte ridicată.

centrala pe lemne viadrus u22-c
Hercules U22C

În partea inferioară a racordului de coș se află clapeta de curățare a reziduurilor de ardere. În cazanele VIADRUS U 22 C între elemenții de fontă frontali și cei intermediari deasupra camerei de ardere în canalul de fum există elemente de turbionare (la cazanele mici 2-5 elemenți). Rolul acestora este de crea o cedare mai intensă a căldurii din gazele arse.

Preturi pentru gama de cazane pe lemne Viadrus U22 Hercules gasiti la www.ivp.ro